KADA su ga pre šest godina otvorili, mnogi su bili skeptični. Međutim, stotine automobila iz Novog Sada, Beograda, pa i Mađarske, Hrvatske i Slovačke, parkirane ispred parka, demantuju skeptike. Jedan od najlepših akva-parkova na Balkanu - "Petrolend" u Bačkom Petrovcu, smestio se na samo 17 kilometara od Novog Sada i 115 kilometara od Beograda, i svakog dana privlači hiljade kupača.

Ovu oazu zabave, na osam hektara, čine šest bazena s različitim efektima, više od dvadeset najvećih i najbržih tobogana u Srbiji, prostrane plaže, sportski tereni, ugostiteljski objekti...

Sve to čini još lepšim geotermalna voda temperature 46 stepeni koja izvire sa dubine od 800 metara i omogućava da sezona traje duže, od maja do septembra, dok moderna tehnologija obezbeđuje hlađenje vode u letnjim vrućinama.

- U bazenima se nalazi lekovita voda koja leči bolesti lokomotornog sistema, reumatizam, sportske povrede, stanja posle operacija i povreda, neurološka i ginekološka oboljenja - kažu u ovom neobičnom akva-parku. - Upravo zbog toga posećuju nas kako turisti iz Srbije, tako i iz inostranstva, a najviše iz susednih republika - Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Rumunije i Slovačke.

U ovom kompleksu, najatraktivniji i najveći tobogan je "Crna ruka", dugačak čak 128 metara, a posetiocima je najdraži tobogan "King" dužine 123,5 metara. Sve to dopunjuju bazen za relaksaciju, bazen s talasima, divlja reka, "dečji raj" i dva bazena za spuštanje s tobogana.

U svim bazenima temperatura vode je od 25 do 32 stepeni, a kada gostima dosadi kupanje, mogu zabavu da potraže na terenima za fudbal i odbojku na pesku. Tu su i travnate površine za razne sportske aktivnosti, kao i multifunkcionalni tereni s veštačkom travom i prostrane plaže sa suncobranima i 1.500 ležaljki, čije je korišćenje besplatno.
CENE

DECA visine do 90 centimetara ne plaćaju ulaz u "Petrolend", dok su karte radnim danima za decu 700 a za odrasle 900 dinara. Vikendom su ulaznice 800 i 1.200 dinara, a radno vreme parka je od 10.00 do 19.00. Vikendom park radi do 20.00.

Cene hrane i pića su takođe pristupačne, pljeskavica staje 250 dinara, pica 160, hotdog 150 dinara, a kafa 140 dinara.


ANIMATORI

POSETIOCIMA su, nabrajaju u "Petrolendu", od dopunskih usluga na raspolaganju menjačnice, lokali sa hranom i pićem, karipski bar u kom se mogu probati razni kokteli i uživati u zabavi animatora za decu i odrasle. Od besplatnih dodatnih usluga tu je i iznajmljivanje ormarića i trezora, parking na prostoru od dva hektara, bežični internet...