VRANjE - Zabavno -turistička manifestacija "Dani Vranja 2015" počinje u nedelju, 23. avgusta, i do kraja meseca biće priređeno niz različitih programa za sve uzraste i ukuse.

Manifestacija, 11. po redu, počeće predstavom "Tašana" vranjskog pozorišta, dok je za ponedeljak, 24. avgusta, najavljeno otvaranje "Etno sajam" i prezentacija vranjske kuhinje.

Istog dana će se održati veče "Vranjske pesme" dok će 25. avgusta biti književno veče Mirjane Bobić Mojsilović, objavljeno je na sajtu grada.

Memorijal "Bakija Bakić", posevćen najpoznatijem trubaču sa ovih prostora biće takođe organizovan 25. avgusta.

U sredu, 26. avgusta u Gradskom parku biće održan čas joge, dok će na centralnoj bini, uveče nastupiti grupa "Ortodoks Kelts".

Na književnoj večeri, u četvrtak 27. avgusta govoriće Snežana Milojević, a Vranjancima će se u večernjim časovima predstaviti i "Akapulko Bend".

U petak, 28. avgusta u Galeriji Narodnog muzeja će biti otvorena izložba "Srpska revolucija - Obnova srpske državnosti",

U subotu 29. avgusta će nastupiti Miroslav Ilić, dan kasnije Dženan Lončarević dok će manifestacija biti završena u ponedeljak, 31. avgusta, nastupom vranjskih rok grupa u izletištu Ćoška.