BEOGRAD - Er Srbija će u saradnji sa Etihadom ponuditi svojim putnicima letove između Beograda i Singapura preko Abu Dabija na osnovu proširenog "kod šer" ugovora sa svojim strateškim partnerom, nacionalnom aviokompanijom Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE) čime će proširiti svoje prisustvo u Aziji, saopšteno je danas iz te kompanije.

Karte se mogu kupiti već od danas, 20. januara, 2015. godine.

Prema sporazumu, Er Srbija je stavila svoj "JU" kod na letove Etihad ervejza između Abu Dabija i Singapura.

Inače, Etihad ervejz i Er Srbija već imaju kod šer sporazum za letove između Beograda i Abu Dabija, po kome nude dva leta dnevno između ova dva grada.

Pored Abu Dabija i Singapura, ovaj kod šer sporazum trenutno obuhvata još osam popularnih destinacija na mreži Etihad ervejza: Sidnej, Melburn, Brizbejn, Pert, Kuvajt, Bahrein, Kolombo i Sejšele.

Generalni direktor Er Srbije Dane Kondić kaže da proširenje kod šer sporazuma sa Etihad ervejzom pruža gostima veći izbor i fleksibilnost putovanja između Beograda i Singapura, preko Abu Dabija.

"Drago nam je što u našu širu mrežu možemo da uvrstimo Singapur, ključni trgovački, finansijski i turistički centar Dalekog istoka. Unapređenje povezanosti i povećanje izbora za naše putnike podržava našu strategiju izgradnje vodeće aviokompanije u regionu sa širokom mrežom atraktivnih destinacija", istakao je Kondić.

Etihad ervejz trenutno obavlja svakodnevne letove između Abu Dabija i Singapura avionom Erbas A332.

Letove na liniji Er Srbije Beograd - Abu Dabi obavlja avion Erbas sa dve klase.

U skladu sa novim bojama aviokompanije i modernim avionom, usluga tokom leta je takođe osvežena novim izborom hrane, uslugom pića tokom leta i poboljšanom ponudom zabavnog sadržaja, što pruža veću mogućnost izbora za putnike koji lete Er Srbijom, ističe se u saopštenju Er Srbije.