SRPSKI specijaliteti od testisa svih jestivih životinja, narodski rečeno "belih bubrega", jaki su, sigurni prirodni afrodizijaci! Ama, kakva crna, štetna hemijska "vijagra"... Sve su atraktivniji i omiljeniji na trpezama duž mnogih meridijana, od Evropske unije, Amerike, Australije, Japana, Južne Koreje i tako redom - uporno tvrde Ljubomir Ljupče Erović (51), osnivač "Mud(r)ijade", neobične kulinarsko-zabavne fešte, posvećene upravo tim gurmanlucima i mnogi njeni ljubitelji.

"Belim bubrezima protiv bele kuge" - moto je "Mud(r)ijade", u svetu jedine godišnje fešte posvećene toj specifičnoj vrsti kulinarstva i zabave povezane s njom. Taj šampionat je za neke izvanredan, po nekima bizaran. Kako god bilo, održaće se jubilarni, deseti put, 29. i 30. avgusta, na rudničkom obronku Straževica, kod Gornjeg Milanovca. U "Srpskom Holivudu", festivalskom ambijentu pod vedrim nebom, za prikazivanje filmova manje poznatih autora, koji je tu, blizu Ibarske magistrale, utemeljio umetnik Ivan Jakovljević, alijas Ivo Car.
-Kuvari iz više zemalja pokazaće i na jubilarnoj "Mud(r)ijadi" svoja umeća u pripremi afrodizijaka, u ruralnoj sredini, daleko od gradske vreve i uticaja modernizacije. To je antistres manifestacija, na kojoj nema vašarišta, šund muzike, svira se isključivo rok muzika, pod zvezdanim nebom, na visu sa kojeg se vidi pola Srbije - priča Erović.