KOD žičare „Krst“, na Kopaoniku, u petak je počela sa radom bob-staza na šinama, koja će biti jedna od glavih turističkih atrakcija podno Pančićevog vrha. Novu stazu, za leto i zimu, uz finansijsku pomoć Ministarstva privrede, izgradilo je Javno preduzeće „Skijališta Srbije“ koje je u objekat, jedinstven na ovom delu Balkana, uložilo oko milion evra.

- Ponosni smo na ovaj objekat koji će gostima, željnim adrenalina, pružiti izuzetno lep osećaj. Staza ima dužinu od 600 metara, prolazi kroz lepe predele Kopaonika i biće pravi „mamac“ za turiste željne malih avantura i uživanja na planini - rekao je u petak Dejan Ljevnajić, v.d. direktora „Skijališta Srbije“. - Ovo je samo jedan od novih i primamljivih sadržaja koje smo uveli ovoga leta. Već smo izgradili „cip lajn“, adrenalinsko spuštanje užetom 200 metara, nove staze, žičare su prilagođene za prevoz bicikala na vrh planine i još niz letnjih sadržaja.....

Cilj je ispunjen - planina radi 365 dana, a ovog leta „Skijališta Srbije“ imaju prihod za 30 odsto veći. Prema procenama, investicija u bob-stazu isplatiće se za tri godine.

60 NA SAT

MAKSIMALNA brzina na novoj bob-stazi je 60 kilometara na sat. Vožnja je, kako kažu u „Skijalištima“, potpuno bezbedna. Vožnja košta 500 dinara.