LEK u banji u kanjonu Topoličke reke godišnje potraži 2.500 posetilaca. Mada zvanično još nema ni status naselja, u narodu poznata kao banja Topilo privlači turiste zbog termomineralne vode od 34 stepeni Celzijusa. Smeštena je na 25 kilometara od Niša, a posećuju je najviše oni koji imaju problema sa kostima. Mnogi nepokretni su u ovom daru prirode prohodali i iz njega odlazili zdravi i pravi, vraćajući se ponovo da „osveže“ svoje zdravlje.

Lekovitost vode otkrivena je sasvim slučajno. Do pre 40 godina, ovde se znalo za jedan vir, topilo sa toplom vodom gde su meštani kiselili konoplje.

- Danas banja Topilo ima oko 200 kuća i vikendica, ukupni smeštajni kapaciteti su 500 ležajeva, i predstavlja veliki turistički potencijal za grad Niš - kaže jedan od meštana, koji iznajmljuje smeštaj posetiocima banje. - Godišnje ovde lek potraži oko 2.500 turista iz Vojvodine, Beograda, Kruševca, Leskovca, Aleksinca, Niša...

U međuvremenu je izgrađen i stacionar sa sedam ležajeva, tu su i prostorije za lekara koji brine o pacijentima, a pored kupanja u dva bazena, gostima je na raspolaganju i maser.

Banja je leti, a pogotovu vikendom, puna izletnika, koji dolaze da provedu dan u prirodi i rashlađuju se u Toponičkoj reci.