GRČKO ostrvo Tasos se već godinama smatra srpskim mestom, pošto se broj naših turista približio broju ostrvljana!

Na svakom koraku čuje se srpski jezik. Gotovo sve reklame napisane su i na engleskom, nemačkom i na - ćirilici. U najpopularnijim mestima na ovom ostrvu, Limenasu, Limenariji, Potosu, Golden biču i Pefkariju pored skromnijih vila i apartmana izgrađeni su luksuzni hoteli među kojima se ističu „Aleksandra bič“ na ulazu u Potos, „Aleksandra golden“ na Golden biču i novoizgrađeni hotel „Alea“ u blizini mesta Skala Rahoni.

Na donedavno gotovo divljem ostrvu sve je manje pustih plaža, ali opet svako može da nađe uvalu iz svojih snova. Većina ljudi koja prvi put dođe na ovo prelepo ostrvo shvati da je to mesto na koje žele da se vraćaju do kraja života.

Na bezbroj lepih plaža uz piće, turisti najčešće dobijaju besplatno ležaljke i suncobran. Jedina plaža na koju se plaća ulaz je Makrijamos i košta tri evra. Kao i svuda, i ovde postoje skuplja i jeftinija mesta, pa plažu treba birati prema afinitetu i dubini džepa.

Teško je preporučiti jednu plažu, jer ih ima toliko da svako prema svom ukusu može da odabere. Ipak, neke plaže treba obavezno posetiti. Golden bič, prelepa dugačka peščana plaža je najlepša kada ima talasa. Aliki plaža ima tri uvalice i zanimljivo arheološko nalazište. Potos bič za one koje vole malo posećenije plaže, uz obaveznu posetu „Lisitrata baru“ u kojem Nikos pravi najbolje koktele i jutarnju kafu i posebno veselo dočekuje Srbe. Pahis bič plaža na kojoj se još može naći malo mira. Ostale otkrijte sami ili uz pomoć nekog sa foruma „Tasos, ostrvo koje se voli“.


INFO

* Kafa 1-2,5

* Sok, pivo 2-3

* Ulaz na Makrijamos 3

* Karta za Feri 3,5

* Karta za autobus 1,5

* Cene su u evrima