LOZNICA - Familije Rakići, Jezdići, Stefanovići, Jovičići, Đukići, Tešanovići i Budimirović u selu Krivajica, kod Draginca, U Jadru, potpuno su ugašene, posle zločina fašista u kaznenoj ekspediciji oktobru 1941. godine, kada je u ovom delu Srbije umoreno 2950 nedužni ljudi.

Pročitajte još: POTRESNO SVEDOČENjE "DIANINOG DETETA" O NDH: Sa osam godina završila u kući ustaše, ubili joj 86 rođaka, još traži brata Iku

Parastos žrtvama fašizma služio je prota Stanko Vasić, a na njihovo stradanje podsetio je dr Radovan Divnić, zamenik gradonačelnika Loznice.

Samo u selu Krivajica od zločinačke ruke stradalo je 120 članova pomenutih familija, uglavnom na kućnom pragu i kućama, među kojima su bile i bebe, a ubili su 42 dece do 10 godina starosti o čemu svedoči knjiga čuvenog lozničkog publiciste i novinara Miloša Pantelića.

Od 1989. godine, ovim i drugim žetvama fašizma služi se parastor, na inicijativu prote Stanka Vasića, prihvatio episkop šabački Lavrentije, a komunističke vlasti su, konačno, posle nekoliko decenija, prestale tome da se protive.