PETORICA žitelja pirotskog sela Topli Do, koji su se nedavno sa ostalim meštanima u ovom selu sukobili sa privatnim obezbeđenjem na izgradnji MHE, napustilo je pirotsku Bolnici u kojoj su bili zbrinuti.

Pročitajte još: Posle batina odustao od MHE: Investitor kaže da više neće kročiti u Pirot

Jedan od povređenih Dragan Golubović je posle sedam dana izašao iz Bolnice gde su mu konstatovane povrede po glavi, koje su posledica udarca tvrdim i oštrim predmetom. Među onika koji su izašli iz bolnice su i Saša Milošević i Miodrag Jovanović.

- Zadobio sam povrede kamenicom kojom me je tukao jedan pripadnik obezbeđenja. Lekari su me vrhunski zbrinuli, ali još uvek osećam vrtoglavicu i imam učestalo povraćanje. Znam ko me je tukao kamenicom po glavi i verovatno ću protiv njega i onoga ko ga je angažovao i podneti i privatnu tužbu. Idem nazad u selo, kako bi sa ostalim meštanima nastavili da dežuramo i sprečimo podizanje MHE- rekao je Golubović našem listu.

On je inače invalidski penzioner. Prema rečima Zorana Stojanovića, prilikom sukoba sa privatnim obezbeđenjem Dragana Josića, povređeno je desetak meštana i to uglavnom kamenicama i letvama. Sukob je izbio pre osam dana, kada je privatno obezbeđenje, biber sprejom napalo meštane Toplog dola, koji ni slučajno ne dozvoljavaju izgradnju MHE. Povređenih je bilo i među obezbeđenjem.