PREDSTAVNICI Humanitarnog udruženja "Srbska ponos" iz Zrenjanina trčaće, u nedelju 6. oktobra, na četvrtom Zrenjaninskom polumaratonu humanu trku za pomoć siromašnoj porodici Albert Nolin iz prigradskog naselja Mužlja kod Zrenjanina, koja godinama u trošnom kućerku u kojem živi, nema vodu i neophodan im je hidropak za vodu u vrednosti oko 20.000 dinara.

Ovo udruženje nedavno je organizovalo humanitarnu akciju "Korakom do kuće od srca", u kojoj je kupljena kuća za porodicu Dudaš, a na 4. Zrenjaninskom polumaratonu, zajedno sa članovima udruženja trčaće i pas, maratonac Sizif, koji je istrčao 82 kilometra od Beograda do Zrenjanina, u okviru akcije za pomoć porodici Dudaš.

Pročitajte još - Devojčici (4) potrebna pomoć za lečenje tumora na mozgu u Francuskoj

Ivan Radosavljević, Boris Knežević, Nenad Škundrić i Milena Milošević, uglas poručuju da svi koji žele, mogu da "otkupe" kilometar ove humanitarne trke po simboličnoj ceni od hiljadu dinara, kako bi se prikupila sredstva za kupovinu novog hidropaka u kući porodice Albert Nolin u Mužlji, u Ulici braće Fogaroši bb.

Petočlanu porodicu Albert Nolin čine otac Karlo, majka Iboja, sinovi sedamnaestogodišnji Saša i tri godine mlađi Jovan (14), i ćerka Ana Marija, koja ima devet godina. Otac je zaposlen kao građevinski radnik i ostvaruje mesečne prihode oko 35.000 dinara, što je nedovoljno za osnovne životne potrebe. Godinama unazad snalaze se tako što iz kuće u komšiluku, u balonima donose vodu za piće, kuvanje, pranje posuđa, toalet, higijenu.

Pas Sizif Foto Privatna arhiva

KUTIJA ZA POMOć

U SKLOPU humanitarne akcije, osim kupovine kilometara na Zrenjaninskom polumaratonu, na startnoj poziciji, biće postavljena kutija u koju će svi koji to žele moći da ubace novac i na taj način pomognu.