ŠABAC – U šabačkom vrtiću "Bajka" u ponedeljak popodne, jedna devojčica makazama je zadobila povrede u predelu vrata, koje joj je, naneo dečak iz grupe. U Predškolskoj ustanovi "Naše dete" nisu negirali događaj i kažu da je već pokrenuta procedura za utvrđivanje eventualne odgovornosti.


Nesretan slučaj dogodio se pred kraj dana, kada su deca imala likovne aktivnosti, a vaspitač, navodno, nije odmah obavestio roditelje ni hitnu pomoć. Pokušao je samostalno da zaustavi krvarenje, zbog čega su se roditelji uznemirili.

- Više javno tužilaštvo u Šapcu obavešteno je o događaju u vrtiću "Bajka", ali pošto je dete povredilo dete, ne može biti poveden nikakav krivični postupak - kaže portparol Milan Milutinović.

PROČITAJTE I: Briga za 2.000 mališana

Prema njegovim rečima, lekari u bolnici procenili su da je neophodno obavestiti policiju, a policija je alarmirala Tužilaštvo. Ali, na svu sreću, povrede nisu kobne pogotovo jer nisu ni nanete pravim makazama već plastičnim za rezanje papira. Opštirnije u štampanom izdanju.

Vrtić "Bajka"

VASPITAČICA PO PROPISU

Povodom događaja saopštenjem za javnost oglasila se Uprava Predškolske ustanove ističući da je "vaspitačica koja je bila sa decom u grupi propisno reagovala i zbrinula devojču koja je imala lakšu povredu - posekotinu, a procedurom će biti utvrđeno kako je došlo do povređivanja deteta".