ODBORNICI Skupštine grada u Jagodini su se jednoglasno saglasili sa predlogom da oko 70 miliona dinara, neophodnih za finansiranje budžetskog deficita i otplatu duga od gotovo 287 miliona, bude obezbeđeno od neutrošenih pozicija iz prethodnih godina, koja iznose 44 miliona i 755.000 dinara, te primanja od novih zaduživanja "teških" 312 miliona.

- Moraćemo da prepakujemo neke pozicije, koje smo predvideli, a nismo potrošili. Zadužićemo se sa rokom otplate od deset godina, pa će tender za izgradnju Kulturnog centra na 4.000 kvadrata biti raspisan za mesec dana, a radovi će biti završeni do kraja naredne godine - objašnjava predsednik Skupštine grada Dragan Marković Palma.

Pročitajte još - Suficit 113,5 miliona dinara u budžetu Jagodine

Jagodinski odbornici su odlučili i to da se ukine doprinos za uređivanje građevinskog zemljišta pri izgradnji objekta od posebnog značaja za razvoj grada, pod čim se podrazumevaju turističko-poslovni kompleksi sa sportskim objektima, odnosno zgradama za sportove koji se održavaju u zatvorenom prostoru.

U ponedeljak je usvojena i odluka o tome da se potrošnja vode obračunava na osnovu prosečnog mesečnog utroška po potrošaču od 10 kubika. Konkretno, svakome ko u predviđenom roku ne javi novo stanje vodomera, zaračunaće se pomenuta uprosečena vrednost. Istovremeno, rok za ugradnju vodomera - koji, inače, nije ispoštovan - sa 19. juna ove je pomeren na 31. decembar naredne godine.

Odlučeno je i to da se muzički festival "Truba fest" ubuduće održava svake godine - poslednjeg vikenda u julu.