ZATO što se niko od potencijalnih izvođača nije javio na tender za rekonstrukciju mosta na Nišavi u naselju Donja Vrežina - koji je početkom marta zatvoren za saobraćaj zbog velikog ulegnuća - ovaj niški prelaz će ponovo biti otvoren za saobraćaj, ali samo za laka vozila.

Jer, mada je za samo godinu dana "potonuo" čak 30 centimetara, iz Direkcije za izgradnju grada poručuju da je most koji je tadašnja JNA pre gotovo pola veka izgradila za svoje potrebe - bezbedan. S druge strane, bez obzira na to što vodi do gradskog bazena, Nišlije kažu da ga izbegavaju svaki put kada to mogu, jer se ljulja i kada su na njemu samo pešaci.

PROČITAJTE I: Pored kaldrme i nova fontana

- Pre ponovnog otvaranja za saobraćaj ćemo opet konsultovati profesore Građevinsko-arhitektonskog fakulteta. Ako nema daljeg sleganja, mostom će moći da se kreću vozila težine do tri tone. U svakom slučaju, statika nije ugrožena, ali još ne znamo tačan uzrok ulegnuća - kaže direktor Direkcije za izgradnju grada Nebojša Lović i najavljuje da će uskoro za rekonstrukciju prelaza koji nikada nije ni bio zamišljen kao trajnije rešenje biti raspisan novi tender.