POVODOM Dana škole i obeležavanja 157 godina od njenog osnivanja ukazom kneza Miloša, Požarevačka gimnazija je dobila tri nova kabineta za informatiku i hemiju. Direktor Danijela Žukovski kaže da je Ministarstvo prosvete za opremanje izdvojilo tri miliona dinara, dok je Fakultet organizacionih nauka pružio tehničku pomoć i donirao računare.

Posebno je važno i to što su se pomenuti kabineti dosad, zbog nedostatka prostora, nalazili u suterenu, a sada su se stekli uslovi za njihovo preseljenje na prvi i drugi sprat Gimnazije.

Tokom svečanog otvaranja, zamenik gradonačelnika Saša Pavlović je istakao i to da se Požarevačka gimnazija obnavlja od poda do plafona, jer je lokalna samouprava već finansirala sanaciju krova, zamenu stolarije, obnovu parketa i obeležavanje sportskih terena. Sada su, kaže, na red došla ulaganja u nastavna sredstva.


PROČITAJTE I: Izleti za dobre đake

A, u prilog tome da požarevački gimnazijalci zaslužuju najbolje uslove za učenje, a njihovi profesori za rad, najbolje govore podaci o postignutim rezultatima. Lane je 75 odsto đaka postiglo odličan uspeh, a 27 maturanata je zaslužilo Vukovu diplomu. Nastavu u istraživačkoj stanici "Petnica", kraj Valjeva, pohađalo je 25 ovdašnjih učenika, što je najveći broj od svih škola u Srbiji.


ĐACI ZA PONOS

POŽAREVAČKU gimnaziju koja ima oko 720 đaka na prirodno-matematičkom i društveno-jezičkom smeru su svojevremeno pohađali i čuveni nuklearni fizičar Pavle Savić (1909-1994), te dramaturg Slobodan Stojanović (1937-2000), autor kultne TV serije "Više od igre".