ŠKOLARCI, njih 170, iz novosadskih osnovnih škola, otputovali su u ponedeljak na sedmodnevni boravak u odmaralištima Crvenog krsta u Vojvodini. Zajedno sa vaspitačima narednih dana, o trošku grada boraviće u odmaralištima na Vršačkom bregu, u Bačkom Monoštoru i Bagremari, u Bačkoj Palanci.

Poželevši deci srećan put, Ljiljana Koković, pomoćnica gradonačelnika, rekla je da grad Novi Sad vodi računa o svojim malim sugrađanima uz nesebičnu pomoć gradske organizacije Crvenog krsta.

- Iz budžeta Grada u okviru Gradske uprave za socijalnu zaštitu, obezbeđeno je 4.160.000 dinara za decu petog i šestog razreda koja su dobri đaci primerenog vladanja, kako bi otišli na sedmodnevni boravak - kazala je Kokovićeva. - U odmaralištima u Bačkom Monoštoru, Vršačkom bregu i Bagremari u Bačkoj Palanci, osnovci će boraviti do 29. septembra.

Uzbuđeni zbog odlaska na odmor, osnovci su se još pre ulaska u autobuse dogovarali ko će sa kim da sedi i koje mesto će zauzeti. Mnogi od njih će prvi put videti mesta u kojima će boraviti i družiti se narednih sedam dana.

Marijana Grebenov, učenica šestog razreda OŠ "Nikola Tesla", sa drugarima putuje u Vršački breg, i raduje se što će posetiti ovaj grad.


PROČITAJTE I:Nikoli nova kolica- Nikada nisam bila u Vršcu i baš se radujem što ćemo boraviti u tom gradu - iskreno će Marijana. - Nadam se da će nam biti lepo i da ćemo se lepo družiti i svašta novog naučiti.


Njen vršnjak Dimitrije Daničić, ali iz novosadske osmoletke "Miloš Crnjanski", takođe će prvi put posetiti Vršac. Ni on ne krije oduševljenje ovim odmorom i druženjem sa vršnjacima iz svoje, ali i iz drugih novosadskih škola.

Za vreme boravka u odmaralištima, za decu će biti organizovane radionice koje vode volonteri CK, moći će da se upoznaju sa ovom organizacijom, njenim istorijatom i osnovnim principima rada, kao i da steknu osnovna znanja iz prve pomoći.


LETOVANjE NA MORU

DEO letnjeg raspusta, deca iz socijalno ugroženih porodica su provela na moru u Baošiću, kod Herceg Novog. U odmaralištu Crvenog krsta su bili od 6. do 15. jula, a za njihovo letovanje je novac obezbeđen iz budžeta Grada.