Od pre dvadesetak dana potpuno ispravna voda, očišćena od arsena, polako se pušta u sistem gradskog vodovoda u Zrenjaninu, a rezultati svakodnevnih analiza su odlični.


- Od 2. septembra započeli smo kompletno snabdevanje grada, analize se rade dnevno, u Zavodu za javno zdravlje u Zrenjaninu, JKP "Vodovod i kanalizacija" i kod nas i rezultati su odlični - istakao je Nenad Obradović, direktor kompanije "Sinetek" koja je nakon prodaje 50 posto akcija izraelskoj kompaniji "Rimon" , vlasnik 25% akcija.


Na konferenciji za novinare, koju su sazvali povodom krivične prijave, za koju su saznali iz medija, prisutnima se obratio i advokat Oliver Zeveđi, koji je takođe vlasnik 5% akcija.

PROČITAJTE JOŠ: Zrenjanin bez vode zbog havarije na cevovodu


- U interesu građana Zrenjanina i naše kompanije, molimo nadležne državne organe da što pre razjasne i reše pitanje tih krivičnih prijava, koje po nama nemaju nikakvog osnova, a i naši inostrani partneri nas sa nevericom pitaju o čemu se radi - naglasio je Zeveđi, napominjući da su po trenutnoj situaciji građani Zrenjanina i kompanija ' Sinetek" najveći gubitnici, jer su optuženi kao kriminalno udruženje, koje je za 100 miliona oštetilo državni budžet.


Obradović i Zeveđi, sa zadovoljstvom su naglasili da je osim u početna četiri sata i potrošnje vode od 300 litara u sekundi, sada sve u normali i potrošnja je ispod 200 litara u sekundi i da su i kvalitet i kvantitet u skladu sa zakonskim regulativima.

- Neophodno je šest uzastopnih hemijskih i bakterioloških analiza, da bismo konačno mogli da fakturišemo isporučene količine ispravne vode, četiri smo dobili i u roku od deset dana očekujemo rezultate još dve - dodao je Nenad Obradović.