AUTOPREVOZNO preduzeće "Apatintrans" iz Apatina nabavilo je sedam novih autobusa marke "setra" koji će se koristiti za prevoz učenika i radnika u prigradskom saobraćaju na području ove opštine. Prema rečima Milorada Nikšića, direktora preduzeća, autobusi su klimatizovani, poseduju ulazne rampe i prostor za osobe sa invaliditetom, a sedišta su opremljena sigurnosnim pojasevima. Ovaj prevoznik se bavi prevozom đaka, radnika i ostalih putnika iz Apatina do Banje Junaković, Prigrevice, Svilojeva, Sonte, Kupusine i Sombora.

- Pored voznog parka, obnovili smo autobusku stanicu i kancelarije preduzeća, a prostorije za prijem putnika prilagođavamo njihovim potrebama - kaže Nikšić.

On je najavio da će pored postojećih linija od 1. oktobra biti otvorena nove i to Apatin - Novi Sad. Zasada su u planu dva polaska, jedan jutarnji i jedan popodnevni koji će ići trasom: Apatin, Prigrevica, Stapar, Odžaci, Novi Sad, pojasnio je Nikšić.

Inače, ovo preduzeće od decembra 2018. godine u vlasništvu je firme "Solaris tursa" iz Odžaka, a kupila ga je za nešto više od 300.000 evra. Poseduje blizu pedeset autobusa raznih kapaciteta, od 12 do čak 75 sedišta, koji se koriste u linijskom i vanlinijskom saobraćaju.

- U odnosu na prethodni "Apatintrans" ovo je jedna nova priča i smatramo da smo na dobrom putu da napravimo kvalitetno preduzeće, odnosno prevoznika za respekt - naglasio je Nikšić.

Međutim, kao i u mnogim drugim prevozničkim preduzećima u Vojvodini, ali i u celoj Srbiji oseća se nedostatak vozača.

U voznom parku sedam novih autobusa


- Mi kao prevoznička firma smo u obavezi da ispoštujemo zakonske propise koji su vezani za bezbednost saobraćaja i zakon o prevozu putnika, koji nas obavezuju da imamo određeni broj vozača za pojedine linije. Zasada u tome uspevamo - pojašnjava Nikšić.

TRAŽE VOZAČE

"APATINTRANS" traži vozače autobusa,a ovih dana je otvoren i konkurs. U preduzeću obećavaju dobre uslove i zarede vozačima, kaže Dejan Nikšić, direktor ovog preduzeća.