Uz brojne koncerte i oko četrdeset propratnih zabavno-kulturnih i sportskih manifestacija, tradicionalnu manifestaciju „Dani piva“ u Zrenjaninu, obeležilo je i takmičenje u brzom ispijanju piva, a ovogodišnji špampioni su Stojanka Trivunović i Martin Kajtez.


Stojanka iz Melenaca, je polalitarsku kriglu ispila za 4 sekunde, dok je Martin iz Bačke Palanke, litarsku kriglu „slistio“ za 6 sekundi i 34 stotinke. U konkurenciji dama, drugo mesto osvojila je gošća iz Leskovca, Martina Trajković, a treće Marika Agić iz Zrenjanina, a u konkurenciji muškaraca, drugi je bio višegodišnji šampion, Zrenjaninac, Oliver Čilag, a treći Mladen Čolak iz Lukićeva.


Prvoplasiranim pivopijama pripala je nagrada od 40, drugoplasirani su osvojili po 20, a trećeplasirani po 10 hiljada dinara.


PROČITAJTE JOŠ: Da li je istina ili mi se sniva, počeli su 34. Dani piva


Manifestaciju koja po tradiciji u gradu na obalama Begeja okuplja na desetine hiljada posetilaca, ukrasila je proslava stogodišnjice rvačkog kluba Proleter, koji je na centralnom gradskom trgu organizovao „strunjaču srca pod otvorenim nebom“ i rvački turnir na kojem su uz domaći tim, učestvovali mađarski Honved, zagrebački klub Sesvete i Vindija iz Varaždina.


Lepa Brena je koncertom u svom gradu, kako je naglasila, razgalila duše brojnih fanova koji su iz brojnih gradova širom Vojvodine i Srbije, došli u Zrenjanin da je čuju, a posebnu notu jednoj od najvećih pivskih fešti na svetu, dali su i koncerti Zrenjaninske filharmonije u četvrtak 29. avgusta, i zajednički nastup sa novosadskim Big bendom i „damama Evrovizije“ Jelenom Tomašević, Nevenom Božović, Saškom Janković i Bojanom Stoimenov.


DAN SPORTA I FOLKLORA


Na trgu u centru Zrenjanina, u subotu poslednjeg avgustovskog dana, igrala se odbojka, mali fudbal, mališani su uživali u čarima takmičenja, dok je ljubitelje folklora još jednom fascinirao tradicionalni, 17. po redu međunarodni festival „Lala“.PLjESKAVICE, PIVO I MENjAŽA


Uz neizbežne pljeskavice, pivo u čiju čast manifestacija „Dani piva“ već 34 godine postoji u gradu na obalama Begeja, Željko Grujin Gruja, vlasnik jednog od najneobičnijih muzeja na svetu, u kojem ima preko 30 hiljada raznih pivskih čaša i krigli, organizovao je međunarodni skup kolekcionara pivskih rariteta, kao što su flaše, limenke, čaše, podmetači, čepovi... Na skupu se okupili oko stotinu izlagača iz Litvanije, Ukrajine, Poljske Mađarske, Bugarske, Belorusije, a brojni posetioci u centru Zrenjanina imali su priliku da vide pivske flaše iz prošlog veka i probaju originalna piva iz ovih zemalja...