NAJZNAČAJNIJI infrastrukturni projekat koji se trenutno realizuje u Elemiru je izgradnja kanalizacione mreže duge 1,4 kilometra, čija je vrednost veća od 11 miliona dinara.

- Završetkom ove faze biće realizovano oko 80 posto radova na izgradnji kanalizacije u Elemiru, koji se izvode zahvaljujući sredstvima mesnog samodoprinosa i budžeta Grada Zrenjanina - istakao je predsednik Saveta Mesne zajednice Elemir Milan Poučki, uz napomenu da je okvirni rok za okončanje radova i izgradnje kompletne kanalizacione mreže u selu, do kraja 2021. godine, kao i da će se nastaviti čišćenje divljih deponija i projekti izgradnje biciklističkih staza od sela do Babatova na Tisi i u drugom smeru do Zrenjanina.

Zadovoljan dinamikom radova u Elemiru bio je i gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić, uz napomenu da će u ovom selu oni biti okončani i pre najavljenog roka i da je izgradnja kanalizacione mreže započeta u Melencima, Ečki, Kleku, Lazarevu, Lukićevu i Stajićevu.

Nema plaćanja priključka, trudimo se da isfinansiramo sve, bez učešća građana, pa zbog toga projekat ide nešto sporije, ali trudimo se da ispoštujemo rokove i radovi u pomenutim selima će biti intenzivirani tokom jeseni ove i naročito u proleće naredne godine - naglasio je Čedomir Janjić.