POŽAREVAC – Na više lokacija u centru Požarevca u toku su radovi na izgradnji i obnovi komunalne i putne infrastrukture, čija se vrednost kreće oko 160 miliona dinara.

Najveće gradilište je u Sinđelićevoj ulici, u kojoj je zamenjen stari toplovod, postavljen još pre tri decenije.

Na toj lokaciji uskoro sledi gradnja vodovoda i kišne kanalizacije, koje ova ulica do sada nije imala, a zatim su na redu asfaltiranje kolovoza i gradnja trotoara.

Drugo veliko gradilište je na uglu ulica Jovana Šerbanovića i Moše Pijade, gde se gradi kružni tok, vredan 40 miliona dinara.

Pročitajte još: Požarevac: Sinđelićeva se radi do 1. decembra

Odluka o njegovoj gradnji doneta je jer je on bezbedniji od raskrsnice, a doprinosi i bržem odvijanju saobraćaja, tako da se u ovom delu više neće stvarati gužve.

Na ovoj lokaciji, do kraja jula, postaviće se nova signalizacija i rasveta, a urediće se i parking-mesta, trotoari i zelene površine. Radovi se izvode i u Ulici Čede Vasovića, u kojoj se obnavlja trotoar sa desne strane, gledano iz pravca centra grada.

Njihova vrednost iznosi 30 miliona dinara, a rok za završetak je do kraja avgusta. Osim obnove trotoara, postaviće se LED rasveta, nove klupe i kante za otpatke, a urediće se i dečje igralište, uz sav neophodni mobilijar. Time će trotoari u ovoj ulici biti kompletno obnovljeni, jer su radovi na levoj strani izvedeni 2017. godine.