DRŽAVA je u kompletnu rekonstrukciju zgrade leskovačkog Centra za socijalni rad - od podrumskih prostorija do krova, preko fasade, instalacija i enterijera - uložila 64 miliona dinara, pa su korisnici i zaposleni dobili najsavremeniji objekat.

- Ovo je još jedno u nizu zdanja koja doprinose slici modernog Leskovca, čija se lokalna samouprava trudi da bude u službi svih građana. Zato me raduje i to što sam ovde, osim lepog objekta, zatekao i vrhunski tim stručnjaka koji zaslužuje čistu desetku - naglasio je prvi čovek grada na Veternici Goran Cvetanović.

PROČITAJTE JOŠ - Leskovac: Za efikasniju brigu o ljudima

Svečanom puštanju u rad je prisustvovao i bivši direktor Centra Boban Ilić koji kaže da mu je ovo jedan od najsrećnijih dana u životu, dok aktuelni rukovodilac Predrag Momčilović naglašava da su sada potpuno prilagođeni potrebama korisnika, uključujući i invalide za koje je konačno napravljena i pristupna rampa.

U Leskovcu je u petak boravila i Jelena Gažo iz Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima, koja je i finansirala rekonstrukciju Centra za socijalni rad.


BUDžET

GRADONAČELNIK Cvetanović kaže da je Centru za socijalni rad ove godine namenjeno 165 miliona dinara, uz još 31 milion koliko će dobiti organizacije i udruženja koja se bave poboljšanjem položaja osetljivih grupa.