ŠEST meseci nakon što je prestalo da kuca srce fudbalera Stefana Todorovića (19), iz Obreža, kod Varvarina, koji je 17. februara iznenada preminuo na terenu u Ćićevcu, njegov klub, uz podršku brojnih prijatelja iz fudbalskog sveta, podigao je spomenik neprežaljenom sportisti.

Celo obeležje svedoče, za "Novosti", u FK Juhor simbolizuje anđela, jer je to, kažu, i bio njihov fudbaler dobar mladić, bez poroka, talentovan i uvek spreman da pomogne drugima.

- Mi smo dali obećanje da ćemo podići spomenik u danu kada smo se opraštali od našeg Stefana, i u najkraćem mogućem roku taj zavet i ispunili - priča, za "Novosti", Radiša Jovičić, trener FK Juhor, koji je zajedno sa rukovodstvom kluba i predsednikom Ivanom Matićem pokrenuo akciju "Za Stefana". - Obećanje smo ispunili u saradnji sa njegovim najmilijima, kako i stoji u natpisu na spomeniku.

Pročitajte još - TRAGEDIJA NA UTAKMICI U ĆIĆEVCU: Preminuo mladi fudbaler!

Fudbalski savez Regiona Istočne Srbije, Fudbalski savez Rasinskog okruga, gradski savezi Kruševac, Jagodina, Paraćin, Ćuprija, Svilajnac, Bor, Aleksandrovac i fudbalski klubovi Župa, Topličanin, Rembas, Kosanica, Jedinstvo - Mijatovac, Lugomir, Sloga - Despotovac, Sloga - Ćićevac, Morava - Ćuprija, kao i više privrednika i pojedinaca odazvalo se na pozivu Stefanovog kluba i pomoglo podizanju obeležja.

- Planiramo u budućnosti organizaciju memorijalnog turnira, koji bi trebalo da ponese ime Stefana Todorovića


Foto "Fejsbuk"

Todora, a posebna spomen-ploča posvećena svim zaslužnim pojedincima, kojih, nažalost, više nema, a mnogo su kao fudbaleri, predsednici, treneri pomogli našem klubu biće postavljena kod terena FK Juhor - napominje Jovičić.

Pročitajte još - OVO JE MLADI FUDBALER KOJI JE PREMINUO NA UTAKMICI: Pokušali smo da mu otvorimo usta, izvučemo jezik, da dođe sebi, stvarno jeste, a onda je izdahnuo

Stefan Todorović iznenada je preminuo na prijateljskoj utakmici sa FK Sloga u Ćićevcu. Dres obreškog kluba nije ni stigao da obuče. Upravo je trening-susret, 17. februara, trebalo da bude i provera talentovanog igrača, koji tek što je pristigao iz FK Bošnjane. Posle samo 10 minuta igre, Todor je izgubio svest i ničice pao na teren. Pokušaji fudbalera da ga vrate u život dali su samo nakratko rezultat, jer je Stefan ubrzo ponovo klonuo i nikada se više nije probudio.

Pročitajte još - SRUŠIO SE NA TERENU: Otkriven uzrok smrti mladog fudbalera Stefana Todorovića

Rezultati obdukcije pokazali su da je smrt nastupila usled akutnog zapaljenja krvnih sudova. Od tragedije se nikada nije oporavila Stefanova porodica, majka Svetlana, tetka i starateljka Moravka i njene ćerke, sestre Maja, Silvana i Marina, zet Goran. Na sahrani, kovčeg sa telom Stefana Todorovića nosili su fudbaleri Juhora.

Foto S.Babović

TALENAT

STEFAN Todorović je važio za veliku nadu FK Juhor. Želja mu je bila da u Obrežu igra špica, i svi su u novom klubu nestrpljivo čekali da u predstojećem prvenstvu pokaže svoje igračke sposobnosti.