LOKALNA samouprava u Novom Bečeju nastavlja grčevitu borbu protiv uzurpatora državnog poljoprivrednog zemljišta, koji su u agro-ekonomskoj 2018/2019. godini na teritoriji novobečejske opštine uzurpirali 116 hektara oranica u državnoj svojini.

Baš kao i ranije, Opština Novi Bečej je skinula useve sa bespravno obrađenih parcela, uz prethodno obaveštenje i datu mogućnost vansudskog poravnanja uzurpatorima, koji su ostali bez useva jer su se prethodno oglušili o poziv opštinskih čelnika.

Milan Stojšin, pomoćnik predsednika opštine Novi Bečej, zadužen za poljoprivredu, ističe da je uzurpiranih hektara najviše u ataru Novog Bečeja, Novog Miloševa, Bočara i Kumana.


PROČITAJTE JOŠ:
"Bambi" je sada i veći, i lepši

- Pšenica je požnjevena na 24 hektara i imali smo prosečan prinos od 3,5 tone po hektaru, uz 4.540 kilograma ječma i 79.060 kilograma pšenice. Očekujemo da će suncokret biti na oko 45 hektara, a kukuruz na oko 12 hektara - istakao je Stojšin, uz napomenu da se prihod od prodatih useva, deli na tri dela - po 30 odsto ide Republici i Pokrajini, dok 40 odsto ostaje opštini.