NAZIRE se skoro rešenje za finansijsku dubiozu, u kojoj se Zdravstveni centar Vranje nalazi godinama, najavila je direktorka ove ustanove dr Ljiljana Antić.

Pozivajući se na izvore u Republičkom fondu zdravstvenog osiguranja (RFZO), dr Ljiljana Antić navodi da se traži sistemsko rešenje za ustanove sa velikim finansijskim opterećenjem.

- Očekujemo da se dug ZC Vranje proglasi za javni dug i da nam se na taj način otvori mogućnost za još bolji rad. Nadam se da bi to moglo da se desi do kraja godine - rekla je dr Ljiljana Antić.

Dug od preko 1,1 milijarde dinara i iznos blokade računa od 330 miliona dinara se poslednjih meseci ne povećava jer je menadžment ZC Vranje odlučan da se ponaša domaćinski, ističe direktorka. Problem neugovorenih lekara, koji je teško opterećivao ovu ustanovu poslednjih godina, rešen je ugovaranjem svih zaposlenih.

- Naši prihodi, dva do tri miliona dinara mesečno, idu na ta stara utuženja. Tu su i tužbe dobavljača za naplatu starih potraživanja, ali novih tužbi nema - tvrdi direktorka.


PROČITAJTE JOŠ. "Bambi" je sada i veći, i lepši

Direktorka Antić ističe dobru saradnju sa Ministarstvom zdravlja i RFZO, ali i podršku gradskog rukovodstva naporima da se poboljša zdravstvena zaštita žitelja juga Srbije i Kosovskog Pomoravlja koji se leče u ZC Vranje.

Dr Ljiljana Antić


Zahvaljujući donacijama društveno odgovornih kompanija i pojedinaca, opremanje gotovo svih odeljenja ustanove je znatno poboljšano, tako da su smanjene liste čekanja, kao i broj pacijenata koji se upućuju u druge ustanove.


BLISTAV PRIMER DOCENTA

DIREKTORKA apeluje na sve da se uključe u donatorske akcije, ističući primer dr Dejana Antića, docenta na Filozofskom fakultetu u Nišu, koji je novčani iznos javnog gradskog priznanja od 50.000 dinara poklonio Odeljenju pedijatrije.