Predsednik Skupštine Jagodine Dragan Marković Palma demantovao je tvrdnju nekih medija koji navode da je došlo do trovanja hlorom u akva parku u tom gradu.

"Očigledno da nekim ljudima u Srbiji smeta to što je jagodinski Akva park najposećeniji i što je Jagodina postala turistički centar. Odveo sam u Akva park guvernera regije Crvenog mora generala dr Ahmada Abdalaha i šetali Akva parkom u kome je bilo preko 5.500 ljudi iz gotovo svih gradova Srbije", izjavio je Palma.

"Želeo sam da guverner na direktan način upozna Srbiju i da se vrate prijateljski odnosi Srbije i Egipta kakvi su bili za vreme Nasera i Tita i da Srbija izvozi u Egipat ono što Egipat uvozi iz drugih država, kao i da Egipat podrži Srbiju u svetskim institucijama u kojima je član a u kojima se odlučuje o Srbiji. Neki mediji su objavili da su se navodno deca iz jednog plivačkog kluba otrovala hlorom što je najbezočnija laž i otvoreni napad na najposećeniji Akva park u Srbiji. U tom trenutku su se, u istom bazenu, nalazila deca iz još dva plivačka kluba koja nisu imala nikakvih reakcija. Član uprave kluba i roditelj jednog deteta iz tog plivačkog kluba, čija su deca reagovala, i koji je podigao tu lažnu medijsku hajku, je opozicionar iz Ćuprije", dodao je on.

Pročitajte još - Dragan Marković Palma: Žena je najvažnija karika u društvu

Palma je istakao da je su na zahtev vlasti, u prisustvu policije, urađene su kompletne analize vode

"Analiza je pokazala da su svi parametri potpuno ispravni. Molim one koji misle da je Srbija samo Beograd da dođu u Jagodinu a ja ću im biti dobar domaćin. Molim vas da pažljivo pogledate ovaj video i biće vam jasno zašto napadaju Jagodinu kao turistički centar Srbije", istakao je on.