NARODNI poslanik i poverenik GO SNS Šapca dr Boban Birmančević podneo je u utorak Osnovnom javnom tužilaštvu u ovom gradu krivičnu prijavu protiv odgovornih u šabačkoj lokalnoj upravi, zbog nestručno postavljene fasade u Janka Veselinovića broj 75. Na hitnoj pres konferenciji javno je optužio gradonačelnika Nebojšu Zelenovića, gradsko rukovodstvo i čelnike tadašnjeg JSP "Stan" za "organizovanu pljačku" koja, navodno, stoji iza nestručno urađenih građevinskih radova.

- Zelenović bi trebalo da bude uhapšen kako ne bi uticao na svedoke - rekao je dr Birmančervić. - Hvali se da je u Šapcu obnovljeno 60 fasada zgrada i priča o energetskoj efikasnosti po čemu grad, tobože, prednjači u Srbiji. Prećutkuje da je novac za te fasade prikupljen od od samih građana, od države i evropskih fondova.

PROČITAJTE JOŠ - ZBOG OLUJE PALA FASADA U ŠAPCU: Vagaju i štetu i odgovornost

Inače, u nedelju tokom oluje, čitava vertikala fasade u Janka Veselinovića, zajedno sa izolacionim i vezivnim materijalom, od prizemlja do vrha se odvojila i obrušila na prometnu saobraćajnicu, oštetivši 10 automobila.

Za obnavljanje fasade u Janka Veselinovića broj 75 sa 46 stanova, 2015. godine prikupljan je avans od vlasnika. Prosečno, svaki vlasnik stana 24 meseca je izdvajao po 6.000 dinara, a od obaveze nisu bili izuzeti ni oni koji su bili protiv izvođenja tih radova, jer su prilikom izjašnjavanja ostali u manjini.