KRALjEVO – Da humanost nema granice, pokazali su juče u pomoravskom selu Sirča kod Kraljeva, članovi organizacije "Bunt prava" iz Jagodine, koji su uručili novčanu pomoć Srećku Mijailoviću, čija je kuća teško oštećena u poplavnom talasu početkom juna meseca ove godine.


- Grupa naših članova bila je u ovom domaćinstvu odmah nakon povlačenja vode, i tada smo pomagali da se ukloni talog koji je vodena bujica ostavila za sobom. Prilikom rastanka obećli smo domaćinu da njegovo gostoprimstvo nećemo zaboraviti, i da ćemo ga opet posetiti - ističe Dušan Marković, predsednik organizacije "Bunt prava".


Pročitajte još: POSLEDICE POPLAVE U BEOGRADU: Oštećeno 900 kuća, pomoć do tri plate


Stambeni objekti, obradive površine i putna infrastruktura u kraljevačkom kraju, u junskim polavama pretrepela su velike štete, mnogo veće nego u poplavnom talasu 2014. godine. Na osnovu podnetih prijava Gradske komisije rade na terenu na proceni šteta. Jedan od teško oštećenih objekata je i dom Srećka Mijailovića iz sela Sirča, u koji su juče došli i gosti iz Jagodine, i uručili skromnu materijalnu pomoć.


- Iznenađen sam i zbunjen, javili su mi da dolaze, i zamolili me da budem kod kuće. Zahvalan sam građanima Jagodine koji su se odazvali humanitarnoj akciji organizacije "Bunt prava" - kaže Srećko Mijailović.