PREDSTAVA iz Južne Koreje koja sadrži tri segmenta  pod naslovima  „Greška pri sletanju“, “Ja sam goblin“ i „Srebrni nož,“ u izvođenju trupe Goblin parti, proglašena je najboljom predstavom u celini na večeras završenom 46. Internacionalnom festivalu alternativnog i novog teatra - INFANT u Kulturnom centru Novog Sada.

Festivalski žiri (Borka Golubović Trebješanin, kritičarka lista Politika, Rita Gobi, plesačica i koreografkinja i reditelj Filip Markovinović)ocenio je da su umetnici Goblin partija hrabri i traže nešto drugo od onoga što je u svetu trend.

- Osetili smo sa kojom lakoćom igraju.Njihovi pokreti nisu naučeni već spontani i u tome je snaga njihove umetnosti. Njihova koreografija je iznenađenje, nije predvidiva. Sve to ih je preporučilo za ovo prestižno priznanje – naveo je žiri u obrazloženju.

Dodeljene su još dve nagrade: za najoriginalnije istraživanje jednog od segmenata pozorišnog jezika, priznanje je dobila  predstava „Smrt Fašizmu! O ribarima i slobodi“ Reflektor teatra iz Beograda, dok je komad „Ljudska sramota“ Rete teatra 41 iz Italije nagrađen „za izuzetnu ekspresivnost na graničnom području između pozorišta i ostalih umetnosti ili stvaralaštva u najširem smislu“.

 U čast nagrađenih, odigrana je predstava „U tišini pozornice“ Saveza dramskih umetnika Vojvodine.

Na 46. INFANT- u, koji je počeo 25. juna, a čiji je slogan ove godine glasio „U potrazi za ljudskošću", novosadska publika je imala priliku da pogleda 15 predstava po izboru selektorke Sanje Krsmanović Tasić u izvođenju teatarskih trupa iz osam zemalja (Nemačka, Palestina, Južne Koreja, Češka, Italija, Švajcarska, Francuska i Srbija).
Performansi su igrani u Kulturnom centru Novog Sada, Srpskom narodnom pozorištu,Pozorištu mladih, kao i na više otvorenih lokacija.