STOPA nezaposlenosti u APV je na istorijskom minimumu od 8,5 odsto, zahvaljujući u prvom redu budžetskim podsticajima u privlačenju investicija, izjavio je u sredu predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović.

Uoči sednice Skupštine Vojvodine, na kojoj je usvojen završni račun lanjskog pokrajinskog budžeta, Mirović je izjavio novinarima da je Pokrajinska vlada, u protekle tri godine mandata, ostvarila čak 90 odsto postavljenih ciljeva.

- Radili smo, pre svega, u delu podsticaja investicija što je dalo ovakve rezultate - rekao je Mirović.

Pokrajinska vlada, kako je dodao njen predsednik, ostvarila je uspešne rezultate u svim oblastima, a u tome je imala i značajnu pomoć Vlade Srbije.

Pročitajte još - Pokrajinska vlada: Za 2018. budžet Vojvodine 68,6 milijardi dinara

- Uredili smo naše finansije, a dokaz za to je prvi pozitivan izveštaj koji je DRI dala posle kontrole budžeta neke lokalne samouprave ili autonomne pokrajine - istakao je Mirović.

Opozicioni poslanici, uglavnom oni iz SRS i LSV, glasali su protiv, jer, kako su navodili u raspravi, znatna budžetska sredstva su neopravdano trošena na ličnu potrošnju umesto na kapitalne investicije, kojih je prema njihovim ocenama bilo premalo realizovano.

RAČUN

U LANjSKOM budžetu Vojvodine ukupno ostvareni prihodi i primanja, s prenetim neutrošenim sredstvima, iznosili su više od 71,8 milijardi dinara, a rashodi su bili oko 67,6 milijardi dinara.