ODBORNICI šabačkog lokalnog parlamenta u uzavreloj atmosferi, većinom glasova usvojili su u sredu završni račun budžeta grada za 2018. i rebalans za tekuću godinu. Opozicioni naprednjaci zamerali su vladajućoj koaliciji, na čelu sa gradonačelnikom Nebojšom Zelenovićem, da nije realizovala nijednu kapitalnu investiciju, da je prezadužila grad i raskrčmila imovinu.

PROČITAJTE JOŠ - ITALIJANI VOLE ŠABAC: Otvorili 11. fabriku

- Nijedan kapitalni projekat za period od 2016. do 2020. niste do sada realizovali, a paket koji ste izglasali bio je vredan 2,7 milijardi dinara - poručio je šef odborničke grupe SNS dr Aleksandar Pajić. - Sada, u predizbornoj godini planirate da uradite 200 metara puta, 12 kanalizacionih priključaka i tri priključka za vodu i mislite da će Šapčani biti zadovoljni.

Njegova koleginica Milica Ranković istakla je da je suficit u budžetu koji prikazuje šabačka vlast sraman jer je nastao prodajom imovine grada i zaduživanjem kod poslovnih banaka.

Gradonačelnik Nebojša Zelenović opovrgao je sve tvrdnje, a posebno one kako u Šapcu nema kapitalnih investicija:

- Umesto da nas prozivaju kako smo krivci za sve i svašta, odbornici SNS mogli bi da se založe kod države i resornih ministarstava da nam vrate 30 miliona evra koje nam duguju.

ZAHTEVI

U TOKU sednice pred poljoprivrednu školu u Šapcu, gde je zasedanje održavano, stigli su naprednjaci i Šapčani koji se gotovo dva meseca okupljaju pred zgradom Gradske uprave zahtevajući smenu Zelenovića i raspisivanje lokalnih izbora.