NA proslavi mature, đaci Osnovne škole "Jovan Popović" iz Suseka, osim nastavnika i osoblja škole, imali su i specijalne goste! Zoran Andrić Mange (53) i Valter Norbet Švaba (54), vozači GSP „Novi Sad“, koji su devojčice i dečake proteklih godina vozili iz sremačkih sela do osmogodišnje škole u Suseku, istinski su ovoj generaciji prirasli za srce! Dvojica šofera čuvenog plavog autobusa, za koje deca iz sela Banoštor, Sviloš, Grabovo i Lug imaju samo reči hvale, bili su počastvovani ovim pozivom!

Na žurci u Domu kulture u Suseku, vozači su se pojavili sa ogromnom tortom u obliku plavog autobusa, sa natpisom "Vole vas Mange i Švaba" i ponovo oduševili male maturante.

- Čika Mange, koji nas je vozio do škole, i čika Švaba, koji nas je vraćao kući, divni su ljudi, koji su sve ove godine vozeći nas, svojim odnosom prema nama, postali naši prijatelji - rekao nam je Aleksandar Kozarčić iz Banoštora. - Za sve ove godine prevalili smo sa njima na hiljade kilometara, bili su sa nama i u srećnim trenucima, delili radost, a tešili nas kada smo dobijali loše ocene.

Pročitajte još - Maturantkinjama haljine na dar

Kako Aleksandar kaže, pamti mnogo njihovih dobronamernih saveta i podrške da postupe ispravno. Na svako pitanja im odgovarali, uvek imali reči utehe. Sa njima su razgovarali kao sa drugarima.

- Lepa reč nas je uvek dočekivala i ispraćala iz plavog autobusa na liniji 84. Kada se desi da malo zakasnimo, autobus bi nas čekao, a iz njega dopirao uzvik "Ajde, uskači" - sećaju se Vesna, Sale i Aleksandar. - Iskreno smo ih zavoleli i mnogo nam je drago što su se odazvali našem pozivu.

Za male maturante, Mange i Švaba imaju samo reči hvale.

- Izuzetna generacija! Predobra deca, fina, lepo vaspitana, puna poštovanja, iskreno su nas ganula - kaže nam Zoran Mange. - Borili smo se na njihovoj maturi sa knedlom u grlu... Ali smo proveli prelepo veče u pesmi i druženju koje su đaci, inače, sami organizovali.

POHVALA

KAKO nam je Zoran Mange objasnio, na početku petog razreda dogovorili su se sa školarcima oko pravila ponašanja.

- I nikada se nije desilo da su otvorili prozor, ili zapevali a da nas nisu pitali - kaže naš sagovornik. - Bila nam je čast da budemo njihovi gosti, a to kako su nas prihvatili i doživeli najveća nam je pohvala! Posle tri i po decenije u preduzeću, smatram da mi je upravo ovo najveći uspeh u profesiji.