U blizu deset sela na teritoriji opštine Trstenik vodi se borba protiv vodene stihije. Još uvek je najteža situacija u Selištu, gde je u ponedeljak, zbog bujanja Riljačke reke, direktno bilo ugroženo 80 kuća. Situacija je u utorak bila još teža: voda je na glavnom putu kroz selo dostigla nivo mosta, a rekom je plivala ogromna količina plastične ambalaže, koja znatno otežava oticanje reke.

Pročitajte još: Potopljena sela kod Svilajnca, provala oblaka u Pomoravlju, odvodi tesni za padavine (FOTO/VIDEO)

Više putnih pravaca u okolini Trstenika je u prekidu ili se njima vozila otežano kreću. Putnici koji su krenuli ka Rekovcu iz pravca Milutovca svedoče, za "Novosti", da stari put koji vodi ka Rekovcu i Kragujevcu liči na jezero, jer se asfalt tek nazire na pojedinim mestima. Saobraćaj je bio slabo prohodan i na ulazu u Veliku Drenovu iz pravca Trstenika, gde su tokom prepodneva prolazila samo veća vozila, a ugroženo je i selo Medveđa. Voda je počela da prodire u dvorišta i više kuća.

Pročitajte još: VODA NOSI, LjUDI BEŽE: Reke i potoci poplavili Dragačevo, Kraljevo, Novi Pazar, Knić, Trstenik

Put Kraljevo - Kruševac sa leve strane obale kod mesta Lozna, kao i lokalni put između Brezovice i Stublice, takođe je bio u prekidu. U Gornjem Ribniku je došlo do izlivanja Crnišavske reke i voda je počela da prodire u kuće.

Članovi Štaba za vanredne situacije su i drugog dana bili na terenu od jutarnjih sati. Kompletna raspoloživa mehanizacija - mašine JKP "Komstan",privatnih firmi i mašine za ispumpavanje vode koje su u vlasništvu meštana, gotovo neprekidno je radila. Na mostovima su organizovana dežurstva. Vanredna situacija proglašena je na teritoriji opštine bez ograničenja.