Direktor JKP „Gradska čistoća” iz Beograda Marko Popadić uručio je ključeve kamiona za odvoženje smeća, stacionarne cisterne, traktora sa pratećim priključcima, kao i pedesetak metalnih korpica za sitan otpad rukovodstvu Komunalnog preduzeća “Usluga” iz Priboja i predstavnicima lokalne samouprave. Vozila i vredna oprema dar su beogradske „Gradske čistoće”.

Direktnu korist i olakšanje u poslovanju zahvaljujući ovoj donaciji, osetiće pribojsko JP "Usluga". Reč je o kamionu mercedesu FAP 2524 koji može da preveze 22 kubika smeća u sabijenom stanju, o traktoru sa svim komunalnim priključcima, jednoj stacionarnoj cisterni za pijaću vodu i o 50 kantica za ulično smeće.

- Ova donacija je za nas od posebnog značaja. I ako je vrednost komunalnog traktora daleko niža od kamiona koji smo dobili, on će nam posebno značiti jer ćemo u starom delu grada moći mnnogo brže i efikasnije da pružamo usluge građanima. Tamo su ulice uske, pa kamion za zimsko održavanje puteva nije mogao da prolazi - rekao je direktor JKP "Usluga" Željko Ječmenica.

Pročitajte još: Transfer stanica gasi deponiju


Direktor JKP “Gradska čistoća” Marko Popadić kaže da je inicijativa za ovu donaciju potekla je od narodnog poslanika Krsta Janjuševića i lokalne samouprave.  On navodi i da je uklanjanje otpada složen posao.


– Sakupljanje i tretiranje smeća izuzetno složen posao, pa se nadam da će ova naša donacija olakšati posao komunalcima u Priboju – istakao je Popadić i najavio da će i u budućnosti preduzeće kojim rukovodi nastaviti da pomaže siromašnijim opštinama na teritoriji cele zemlje.

Veliko angažovanje i zalaganje poslanika Krsta Janjuševića dovelo je da saradnje dva komunalna preduzeća, koja je rezultirala vrednom donacijom.

- Pre svega velika zahvalnost JKP "Gradskoj čistoći" Beograd, direktoru Marku Popadiću, zahvalnost Gradu Beogradu koji je prepoznao naše potrebe, naše probleme i to neće biti kraj naše saradnje. Mi nastavljamo i na drugim projektima razgovore i to je jedna izvanredna stvar gde se jasno vidi da Grad Beograd i razvoj grada Beograda zapravo indirektno utiče i na razvoj drugih opština i da u Beogradu znaju za sve druge opštine koje su evo i 300 km daleko od Beograda. Ovo će izuzetno značiti opštini Priboj i mi ćemo se truditi da na svakom polju učinimo da građanima Priboja bude i lepše i bolje ovde - kazao je narodni poslanik iz Priboja.

Predsednik Skupštine opštine Priboj, Boris Mrdović, zahvalio se u ime lokalne samouprave na ovoj vrednoj donaciji.

- Ovim pokazuje i "Gradska čistoća" i Grad Beograd da su socijalno odgovorni subjekti i sasvim sigurno sa druge strane mi pokazujemo kroz jednu finu kordinaciju koju je narodni poslanik sproveo ovde između resornih subjekata da možemo uspešno da sarađujemo i ne samo na ovom projektu nego i na budućim projektima koje smo danas dogovorili i zacrtali - naglasio je Mrdović.

On je izrazio i nadu da će se ovim ujedno poraditi i na podizanju svesti građana o zdravoj životnoj sredini, o ekologiji, odnosno o svemu onome što kao zajednica možemo dati kao doprinos u uređenju ovog grada.

Pročitajte još: Poreski dug doveo pljevaljske komunalce do kolapsa


Inače, pre Priboja JKP “Gradska čistoća” sličnu donaciju je uručila i opštini Zubin Potok na Kosovu.

Priboj slika 1 Vredna donacija beogradske Gradske čistoće pribojskim komunalcima foto A.Rovčanin

Priboj slika 1 Zadovoljstvo na licima Krsta Janjuševića, Željka Ječmenice, Marka Popadića i Borisa Mrdovića nakon vredne donacije foto A.Rovčanin