KOMPANIJA pod nazivom KLP je u Šimanovcima započela izgradnju najmodernijeg logističkog kompleksa koji će se prostirati na čak 50.000 kvadrata, a ova grinfild investicija čiji se završetak očekuje za dva meseca je već svrstana među 70 onih na teritoriji Pećinaca u koje je uloženo više od 700 miliona evra.

- Uskoro ćemo započeti i izgradnju drugog objekta, a ovaj započeti će zadovoljavati najviše "FM Global" i led standarde. Klasa A za savremene industrijske objekte garantuje da će zakupci biti zadovoljni - kaže direktor kompanije KLP Kosta Ginić.

PROČITAJTE JOŠ - Dobar glas Holanđane doveo u Šimanovce

Svesni činjenice da predstavljaju najperspektivniju lokalnu samoupravu za razvoj biznisa, Sremci industrijske zone šire i po manjim mestima. A, Šimanovci su najbolji primer, jer u mestu sa jedva 3.000 žitelja u 50 fabrika već radi 3.500 ljudi, pa su Pećinci opština sa najmanjom stopom nezaposlenosti - ispod ped odsto.

- Značajan nam je svaki investitor, a oni su ovde našli sve što im treba: efikasnu opštinsku administraciju i obezbeđenu kompletnu infrastrukturu. Zato se u Šimanovcima trenutno gradi oko 200.000 kvadrata, a uskoro otvaramo i novu radnu zonu u Sibaču - najavljuje prvi čovek Pećinaca Željko Trbović.