POKRAJINSKA vlada uložila je 744 miliona dinara za opremanje i rekonstrukciju 8.000 kvadrata Opšte bolnice Pančevo, najvažnije zdravstvene ustanove u Južnom Banatu. U renoviranim i osveženim prostorijama već su smešteni pacijenti.

Od juna 2016. godine, za nabavku opreme, iz pokrajinskog budžeta izdvojeno je više od 200 miliona dinara a za rekonstrukciju Internističkog bloka Opšte bolnice Pančevo još 544 miliona dinara.

- Stare slike ove bolnice bile su ponižavajuće, bili su to uslovi nedostojni čoveka - rekao je u ponedeljak predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović tokom obilaska obnovljene pančevačke bolnice.

Pokrajinski sekretar za zdravstvo doc. dr Zoran Gojković podsetio je da je bolnica u Pančevu ranije imala zemljane podove i da je su delovi zgrade bili poplavljeni, a da sada pacijenti imaju najsavremenije uslove za lečenje.

PROČITAJTE JOŠ - Pančevo: Sređuju bolnicu "strave i užasa"

Dr Gojković je najavio i skori završetak rekonstrukcije Zavoda za javno zdravlje Pančevo. Po rečima direktora Opšte bolnice Pančevo Slobodana Ovuke, bolnička zgrada je faktički ponovo građena, jer su od nje bili ostali samo spoljni zidovi. On je kazao da ka ovoj ustanovi gravitira 200.000 pacijenta.


Igor Mirović obilazi sobe

ULAGANjE

TOKOM poslednje tri godine, iz pokrajinskog budžeta u vojvođansko zdravstvo uloženo je oko sedam milijardi dinara. Mirović ističe da ima još mnogo posla u pokrajinskom zdravstvu: biće obnovljene i rekonstruisane sve regionalne bolnice,od subotičke i somborske, a zatim i u drugim gradovima, te klinike i instituti. Predstoje radovi i u nekoliko klinika KCV u Novom Sadu.