AKCIJA "Gradskog zelenila" "Humanitarni ponedeljak" ulazi u šestu sezonu, a nastavlja se 20. maja, prikupljaće se novac za petogodišnju Jovanu Štikovac iz Sremske Kamenice kojoj će biti namenjena prva ovogodišnja humanitarna akcija.

Devojčica je prevremeno rođeno dete koje je prve dane života provelo na intenzivnoj nezi, a zatim na Odeljenju neonatologije. Jovana je obolela od strabizma i spazma donjih ekstremiteta. Magnetnom rezonancom utvrđeno je i oštećenje bele moždane mase. Od trećeg meseca života nalazi se na fizikalnim tretmanima, kao i na hipo i hidro terapijama. Do sada je tri puta operisana, poslednji put u novembru prošle godine. Porodici Štikovac su potrebna sredstva za Jovanino dalje lečenje u cilju da samostalno prohoda.

Pročitajte još - SRBIJO POMOZI: Bitka za Milin život, i deca daju za drugaricu

U ponedeljak, 20. maja, i svakog ponedeljka do kraja kupališne sezone, ulaz na plažu se neće naplaćivati, a kartu će zameniti dobrovoljni prilozi posetilaca u skladu sa njihovim finansijskim mogućnostima. Kutije u koje će građani moći da prilože pomoć biće postavljene uz kapije Štranda od 8 do 19 časova.

PRILOZI

ZA proteklih pet godina posetioci Štranda dobrovoljnim prilozima pomogli su lečenje 44 osobe, u najvećem broju dece obolele od retkih bolesti.