U GERONTOLOŠKOM centru u Somboru u toku je rekonstrukcija objekta, a nedavno je već urađena sanacija krova iznad ambulante. Vrednost investicije je 36,5 miliona dinara, a novac je obezbedio Pokrajinski sekretarijat za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova. Inače, ovo je prva veća investicija u objekat od njegovog otvaranja osamdesetih godina minulog veka.

- U toku su radovi na rekonstrukciji, dogradnji i adaptaciji jednog dela našeg prostora, spajaju se dve lamele, zatim pravimo novi hol i toplu vezu između dve zgrade. Postavljen je termoizolovani krov, čime smo sprečili dalja prokišnjavanja i oštećenja na elektroinstalacijama - kaže Zoran Drča, direktor Gerontološkog centra.

PROČITAJTE JOŠ - Gerontološki servis: Zovu za pravni, ali i savet psihologa 

On dodaje da će se time poboljšati uslovi stanovanja i života za 300 korisnika. Inače, kapacitet ustanove je predviđen za 350 stanara koji dolaze iz cele Srbije.

Planirano je postavljanje lifta u desnoj zgradi, kako bi stanarima bilo olakšano kretanje, zatim proširenje postojećeg restorana i dogradnja novog sa baštom, namenjenog građanima, a biće urađena nova kuhinja i vešeraj, pojašnjava naš sagovornik.

Radove izvodi konzorcijum tri firme - "Bobo", "Inteks" iz Novog Sada i preduzeće "Neoizgradnja" iz Veternika, a posao bi trebalo da bude okončan do polovine juna.


PROŠIRENjE KAPACITETA

- GERONTOLOŠKI centar je od Ministarstva za rad dobio licencu za rad, kao i dozvolu za proširenje kapaciteta za 50 mesta - veli Zoran Drča, direktor ove ustanove.