IAKO je, spolja gledano, potpuna završena pre više godina, nova zgrada Kulturnog centra u Paraćinu još nije u funkciji jer nisu okončani unutrašnji radovi koji su konačno nastavljeni posle poduže pauze.

Izgradnju prelepog objekta kraj Crnice, započetog još 2013. zajedničkim sredstvima lokalne samouprave i države, pratili su brojni pehovi, a uređenje enterijera je najpre zastalo jer su kasnili republički transferi, onda je 2014. usledila katastrofalna poplava, a na kraju je došlo i do izmene projekta. Zato su tek krajem prošle godine ugovoreni preostali radovi ispod staklene kupole koja je osmišljena po uzoru na slične objekte u Evropi.

Kako je najavljeno, tu će se nalaziti amfiteatar koji će služiti i za održavanje skupštinskih zasedanja, dok će drugi sprat zauzimati bioskopska sala za koju je 3D oprema već kupljena i testirana. Galerijski prostor u prizemlju je još ranije bio potpuno završen i u njemu je, između ostalog, bila organizovana i izložba dela Salvadora Dalija.

PROČITAJTE JOŠ - Paraćin dobija Kulturni centar po ugledu na "Siti hol"