PROSTORIJE Poljoprivredne i savetodavne stručne službe u Šapcu su 13. maja ujutro opljačkane i demolirane, a prve procene pokazuju da se iznos materijalne štete kreće u rasponu od 600.000 do čak 1,2 miliona dinara.

Policija je odmah uhapsila jednog osumnjičenog, ali se, s obzirom na to da su isečeni i odneti čak i radijatori, sumnja da je bilo više počinilaca...

- Kada smo ujutro stigli na posao, dočeo nas je haos - kaže direktor PSSS diplomirani agronom Miloje Dragojević. - Premetačina je izvršena po svim prostorijama, demolirana je laboratorija, te ukraden mlin za zemljište, kao i drobilica koju je u čitavoj Srbiji imala samo naša služba.

Dragojević kaže da samo ta drobilica košta više od hiljadu evra, a prava je šteta što kradljivci očigledno nisu bili upoznati sa činjenicom da se ovde nalaze i neki manji, ali čak i skuplji uređaji...

- Zbog ovog nemilog događaja, poljoprivrednici sa teritorije Šapca, Bogatića i Vladimiraca, pa do Koceljeve moraće da čekaju bar 15 dana, jer je laboratorija potpuno onesposobljena. Ukradena su i dva laptopa sa poverljivim podacima, ali ih je policija srećom brzo pronašla i vratila - kaže Dragojević i naglašava da su zbog sečenja radijatora sve prostorije poplavljene.

PROČITAJTE JOŠ - Šrafcigerom pljačkao kladionicu

Podsetimo, šabački PSSS je na meti nepoznatih lopova bio i prošlog leta, kada su iz Odeljenja za zaštitu bilja ukradena dva laptopa koji nikada nisu pronađeni.

ISTRAGA

NEZVANIČNO se saznaje da je trenutno jedini uhapšeni poznt kao uživalac narkotika, a komšije kažu da su ga u pretpostavljeno vreme pohare videli kako po dvorištu zgrade, u kojoj se nalazi PSSS, sakuplja puževe. Sada treba utvrditi da li je nekome čuvao stražu, ili je bio izvidnica ostalima iz, kako se pretpostavlja, brojnije "ekipe".