Nizom kulturnih i sportskih manifestacija najsevernija opština na Kosmetu, Leposavić, proslaviće i nedelju, 12. maja hramovnu i opštinsku slavu Sveti Vasilije Ostroški. Posebno interesovanje, pogotovo mladih iz ove i okolnih opština, vlada za koncert legendarne rok grupe „Galija“ čiji dolazak organizuje Lokalni savet mladih i opština Leposavić.

Spektakl u najavi održaće se na platou ispred zgrade opštine sa početkom u 21 sat, a organizatori obećavaju nezaboravan provod. Uvod u ovo muzičko veće pripašće „Vertigo bendu“.

U savetu mladih su za „Novosti“ istakli da će popularna rok grupa „Galija“ prirediti emotivni doživljaj za pamćenje, gde će na koncertu publici otpevati i nekoliko pesama sa novog albuma „U raju iznad oblaka“. Deo reportoara će svakako biti i svi oni hitovi po kojima su poznati, „Stare trube“, „Digni ruku“, „Skadarska“, „Još uvek sanjam“, „Dodirni me“, „Na tvojim usnama“, „Zonina pesma“, „Neka te niko ne poželi ove noći“, „Ja nisam odavde“, „Uzalud se trudiš“, „Možda sam lud“, „Kotor“, „Da me nisi“.

Pročitajte još - EMOTIVNI RAJ IZNAD OBLAKA: "Galija" koncertom u Sava centru promovisla album(VIDEO)

- Na našim prostorima žive pravi ljubitelji starog roka. Prepoznali smo da ljudi vole i uživaju uz hitove "Galije" i zato očekujemo veliki broj gostiju iz okolnih gradova, emotivno i romantično veče uz hitove uz koje su mnoge generacije odrastale i zaljubljivale se – rekao je za „Novosti“ Dušan Milanović, predsednik Lokalnog saveta mladih u Leposaviću.

Grupa Galija je tokom 40 godina duge diskografske karijere ostavila neizbrisiv trag na prostoru bivše Jugoslavije.