Kosovska Mitrovica – Kišne i tmurne oblake nad severnom Kosovskom Mitrovicom rasterali su danas mališani Predškolske ustanove „Danica Jaramaz“ koji su ulicama ovog grada prošetali u kostitima sa motivima proleća. Blizu pet stotina mališana okipilo se potom na ploči kod Tehničke škole gde je u okviru Prolećnog karnevala izveden prigodan i veoma kvalitetan program.

- Danas kada slavimo dan pobede, vi pobeđujete lepotom i radošću. Vi ste naš ukras i hvala vama i vašim roditeljima koji su se trudili i dali svoj maksimum da izgledate ovako brilijantno – rekao je predsednik Privremenog organa Opštine Kosovska Mitrovica Aleksandar Spirić i naglasio da je cilj lokalne samouprave da stvara „bolji i pozitivniji ambijent za odrastanje”.

- Ujedinjeni, složni i zajedno možemo da prkosimo mnogim izazovima koji su pred nama i zato sa sigurnošću ističemo da je država Srbija tu i da će i dalje brinuti o svakom pojedincu – rekao je Spirić.

PROČITAJTE JOŠ - Veliki uskršnji karneval na Paliluli

Direktorka PU “Danica Jaramaz” Gorica Marinković je istakla da je ova ustanova posle 65 godina dobila svoj dan koji će i narednih godina sa radošću slaviti.


- Vi ste danas najbitniji, jer vi ste naša budućnost - rekla je Marinković.