POSLE lepih vaskršnjih manifestacija, maj je mesec tokom kojeg se održavaju neki od najzanimljivijih i najukusnijih festivala.

Za predstojeći vikend zakazano je desetak događaja koje je prava šteta propustiti, a prvi su "Slatki dani u seocu Bačke" koji će se održati u Crvenki, a pored bogatog muzičkog programa u Slatkoj ulici će moći da se kupe ukusne đakonije. Međunarodni drinski gastro-festival je u Ljuboviji. U selu Stamnica, kod Petrovca na Mlavi, zakazana je "Bačijada", a pored pastirskih igara najzanimljivije je takmičenje u muži ovaca.

Pročitajte još - Kad zamiriše "pirotska vijagra"!

Ljubitelji cveća će uživati u požarevačkom Festivalu cveća, a mališani u Kragujevcu tokom Međunarodnog lutkarskog festivala. Ko voli da pešači i da šeta u prirodi, treba da se uputi ka Stolovima na manifestaciju "Narcisu u pohode". Dok se u Kosovskoj Mitrovici održava džez festival, u Kupinovu se organizuje likovna kolonija. Ko želi da proba vlaške palačinke, treba da planira putovanje u Rudnu Glavu, kod Majdanpeka, na Treću plašintijadu i proba plašinte koje se pripremaju od testa, sira i jaja. Narednog vikenda se u obližnjem Kučevu održava manifestacija "Homoljski motivi".

Pored brojnih biciklijada, ramazanskih trka i gulašijada, poslednji vikend maja je rezervisan za čuvenu manifestaciju "Zvuci Golije, Javora i Mučnja" koja se organizuje u Ivanjici. Slane đakonije mogu se probati na Festivalu kulena u Bačkom Petrovcu, a slatki Kuglof fest se istog vikenda održava u Sremskim Karlovcima.

Mesec se završava festivalom "Dani kraljice Jelene" u Raškoj, ali i Limskom regatom u Prijepolju.