DRUGI dan protesta Šapčana protiv gradonačelnika Nebojše Zelenovića obeležio je incident kada je isključena struja za ozvučenje govornika. Naime, dok se okupljenim sugrađanima obraćao dr Aleksandar Pajić, poverenik šabačkog SNS-a, iščupan je kabl od pojačala.

Kako je dr Pajić izjavio, nakon što je pola sata kasnije struja obezbeđena sa drugog mesta, vlasniku lokala koji je dozvolio da se struja iz njegovog objekta koristi za proteste, bilo je prećeno od strane aktuelnog lokalnog rukovodstva.

- Juče smo dobili priključak za električnu energiju iz kafića koji se nalazi prekoputa Gradske uprave. Kažu da su pretili vlasniku da će mu poslati sve žive inspekcije ukoliko danas bude dao priključak - rekao je dr Pajić.

PROČITAJTE JOŠ: PROCES U ŠAPCU: Zelenović ipak kriv

Kako je istakao, u Srbiji niko nikada nije sprečio nikoga iz opozicije da nešto kaže i da izrazi svoje mišljenje. Jedini to radi Nebojša Zelenović koji im, kako je naglasio, ni na ulici ne dozvoljava slobodno da pričaju.

Narodni poslanik dr Boban Birmančević rekao je da su se svi problemi u Šapcu koji su se nagomilali pretvorili u zahtev da Zelenović podnese ostavku.