U STANOVIMA i lokalima u Novom Sadu priključenim na gradsku toplanu, i pored niskih temperatura za ovo doba godine, radijatori su hladni. Grejna sezona je zvanično završena 22. aprila, i odmah se, kako ističu u JKP "Novosadska toplana", počelo sa pripremama za remont i revitalizaciju tehničkog sistema.

Pročitajte još: RADIJATORI PONOVO TOPLI: U Kraljevu produžena grejna sezona

S obzirom na to da je su JKP "Novosadska toplana", kako su saopštili u utorak iz ovog preduzeća, uveliko otpočeli investicione radove, kao i remont i revitalizaciju delova toplifikacionog sistema, tehnički je neizvodljivo da se iznova obnovi isporuka toplotne energije za grejanje.

- Čak i kada bi bila doneta takva odluka, sa isporukom bi, zbog radova, moglo da se krene najranije za pet do šest dana - navode u "Toplani". - To bi svakako ostavilo posledice i po stabilnost i ispravnost sistema, a samim tim i po nesmetan početak iduće grejne sezone.

Pročitajte još: Radojičić: Stanovi u Beogradu će biti topli; Basta: Počinju tehničke probe, radijatori topliji

Još napominju da ponovno pokretanje kotlova i isporuka toplotne energije za grejanje nije pitanje ničije slobodne volje ili lične odluke. Postupa se u skladu sa odgovornim planiranjem vremena za obavljanje svih neophodnih remonta.

U "Toplani" preciziraju da su otpočeti radovi na kotlovskim postrojenjima, dok su radovi na rekonstrukciji Toplane "Jug" intenzivirani, gde je u planu i izgradnja kogeneracionog postrojenja.

RADOVI NA ČETIRI LOKACIJE

POJAČANA je i dinamika radova na sanaciji vrelovodne mreže. Na četiri lokacije u gradu radi se na rekonstrukiciji dotrajalih deonica, a za petak, 10. maj, planiran je početak radova na vrelovodu u centru grada.