U VRNjAČKOJ Banji, prestonici srpskog turizma, sve je spremno za predstojeće prvomajske i uskršnje praznike i letnju sezonu koja tradicionalno počinje upravo za Međunarodni praznik rada, a vrnjački turistički poslenici već od petka pa sve do narednog vikenda očekuju čak 20.000 gostiju!


POLjUPCI NA MOSTU LjUBAVI: U Vrnjačkoj Banji održano tradicionalno takmičenje u ljubljenju (FOTO)

Za svoje posetioce Vrnjčani su i ove godine pripremili bogat zabavno-kulturni program. U okviru manifestacije pod nazivom "Vaskršnji maraton" koja počinje na sam dan Uskrsa i traje do 2. maja održaće se takmičenje u kucanju jaja, koncerti kulturno-umetničkih društava, lokalnih bendova i horova, kao i Sajmovi cveća i starih zanata. Kao kruna svečanosti, 1. maja od 21 sat na Trgu kulture zakazan je koncert dr Neleta Karajlića, nekadašnjeg frontmena legendarne grupe "Zabranjeno pušenje".

- U turizmu postoje dva pravila. Prvo, ako tamo gde se odlazi nije interesantnije nego kod kuće, onda putovanje nema svrhu, i drugo, ako tamo gde se odseda nema približno sličnih uslova, komfora, kao kod kuće, onda ni boravak neće biti ugodan - kaže Ivan Trifunović, direktor ovdašnje Turističke organizacije. - Turista će otputovati tamo gde će ga stvarni sadržaji ponude pokrenuti da potroši novac kako bi se lepo proveo i lepo osećao. Ako tako bude, doći će opet. Vrnjačka Banja ispunjava sve uslove za vrlo uspešan turizam.


Most ljubavi u Vrnjačkoj Banji