ZAHVALjUJUĆI angažovanju i trudu policajaca iz Preševa, Crkva Svetog arhangela Gavrila u selu Reljan kod Preševa dočekuje Uskrs u novom ruhu.

U najjužnijoj pravoslavnoj bogomolji, sa leve strane Koridora 10 u Srbiji, na četiri kilometra od granice sa Severnom Makedonijom, duhovno se okrepljuju malobrojni Srbi iz Reljana, Strezovca i Slavujevca. Na ideju da se oronula crkva osveži pred Uskrs, došli su policajci Policijske stanice u Preševu - Krune Spirić, Slavoljub Aleksić i Goran Jovanović. Marjan Petrović, komandir stanice, bezrezervno je podržao njihovu inicijativu.

- Policajci su sami nabavili materijal, organizovali smo smene, a onda su prionuli na posao. Radili su tri dana i u sredu oko devet uveče završili posao. Za ove radove dobili smo i blagoslov sveštenika sa područja opštine Preševo - priča komandir Petrović.

Među profesionalcima preševske policije nema međuetničkih tenzija niti surevnjivosti, tako da su reči podrške na društvenim mrežama uputile i kolege albanske nacionalnosti.

PROČITAJTE JOŠ - Uskrs i narodna tradicija

- Policija ovde uživa ugled i poverenje građana što primećujemo u svakodnevnim kontaktima - dodaje komandir.

Policija u Preševu je multietnička, a njeni pripadnici, kako Srbi, tako i Albanci, poznati su po spremnosti na pomoć u ovom nerazvijenom području gde muka ljude ne odvaja po nacionalnoj pripadnosti.

HUMANI

GODINAMA preševski policajci svoju humanost dokazuju akcijama dobrovoljnog davanja krvi, a ovo je prva akcija obnove verskih svetinja u ovom kraju. Kako najavljuje Petrović, uspešna akcija dala je krila preševskim policajcima pa se planira i skora obnova Crkve Svetog Dimitrija u Oraovici.