U Paraćinu je u četvrtak doniranjem opreme za pripremu hrane za Narodnu kuhinju počela realizacija velike donacije “Koka Kole” u okviru koje će još deset narodnih kuhinja u opštinama širom Srbije dobiti profesionalnu opremu za pripremu toplog obroka za najsiromašnije - šporete, kazane, mašine za sečenje i pripremu hrane...

Paraćinsku Narodnu kuhinju tim povodom su posetili predsednik Crvenog krsta Srbije, dr Dragan Radovanović i direktor kompanije “Koka Kola Srbija” Svetoslav Atanasov, ističući značaj dugogodišnje saradnje, posebno u godini kada je ova kompanija obeležila pola veka rada u Srbiji.

Radovanović je rekao da je ukupna vrednost donacije 6.000.000 dinara, te da je “Koka Kola” sistem ovim gestom podržao hiljade porodica i dece u Srbiji.

Pročitajte još - "Koka-kola" kupuje "Bambi"

- Crveni krst Srbije upravlja radom 76 narodnih kuhinja čije usluge koristi više od 35.000 ljudi, a trećina svih korisnika su deca. U poslednjih 20 godina pripremili smo do sada 146 miliona toplih obroka, a većini korisnika taj obrok je često jedini koji imaju tokom dana – rekao je Radovanović, pohvalivši rad Narodne kuhinje u Paraćinu, koja za 750 korisnika priprema hranu šest dana u nedelji svih dvanaest meseci.


A da gest kompanije “Koka Kola” nije samo društveno-odgovorno poslovanje najbolje je pokazao generalni direktor Svetoslav Atanasov, jer su predstavnici darodavca, Crvenog krsta i domaćini, sa zadovoljstvom ručali pasulj pripremljen upravo u Narodnoj kuhinji u Paraćinu.


Donacija profesionalne opreme za narodne kuhinje u Srbiji najavljena je u oktobru prošle godine, a sprovedena u saradnji sa Fondom B92.