ZAVRŠNE radove na potpunoj rekonstrukciji Tolstojeve ulice na Grbavici, započete u novembru prošle godine, obišao je u sredu gradonačelnik Miloš Vučević i najavio da će saobraćaj u toj ulici biti pušten danas.

Kompletan završetak tog obimnog posla na izgradnji komunalne infrastrukture, koji je realizovala Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije, očekuje se u prvoj nedelji maja.

- Reč je o jednoj od većih investicija u oblasti putne infrastrukture u gradu. Ova ulica je bila devastirana nakon prelaska iz perioda izgradnje kuća za porodično stanovanje u višestambenu izgradnju - izjavio je gradonačelnik i napomenuo da je, nakon "nicanja" mnogobrojnih zgrada u tom delu Grbavice proteklih godina, Tolstojeva ulica zahtevala "potpuno drugačiji koncept i ambijent".

Grad je, kako je rekao prvi čovek Novog Sada, prepoznao potrebe građana i preko Uprave za građevinsko zemljište i investicije izdvojio 93 miliona dinara za kompletnu rekonstrukciju te ulice, dužine 440 metara.

PROČITAJTE JOŠ - Novi Sad: Izgradnja novog stadiona

Tokom šestomesečnih radova proširene su kolovozne trake, dodata parking-mesta, urađena je zamena vodovoda i kanalizacije i ugrađena najmodernija led rasveta.

- Verujem da će žitelji Grbavice biti zadovoljni što imaju lepo sređenu ulicu sa boljim ambijentom za život. Nastavljamo ovim intenzitetom da investiramo u sve delove grada, jer je građevinska sezona u punom jeku - naglasio je Vučević i zahvalio "Put-investu", koji je završio radove dve nedelje pre roka.

Radovi su obuhvatali deonicu od Puškinove do Hopovske ulice i obavljani su u dve faze. Prvo je urađen deo Krilove ulice, od Hopovske do Tolstojeve, u dužini od oko 110 metara a potom deonica od Krilove do Puškinove duga 330 metara. Izgrađeni su kolovoz širine šest metara, parking na obema stranama, pešačke staze. Radovi su obuhvatili i prateću infrastrukturu, odnosno vodovodnu i kanalizacionu mrežu kao i javno osvetljenje kandelaberskog tipa.

Postojeća nadzemna elektromreža zamenjena je podzemnom.

Gradonačelnik Vučević obišao radove u Tolstojevoj

ZELENILO NA SVAKOM MESTU

ULICA je obnovljena uz nastojanje da u što većoj meri bude očuvano postojeće zelenilo. Uklonjena su oštećena stabla sklona padu, a u okviru parkirališta su ostavljena mesta za sadnju novog drveća. Prostor između parkinga i pešačke staze biće takođe ozelenjen.