NOVI Sad je izuzetno podsticajno poslovno okruženje, koje ima velike potencijale u sektoru informacionih tehnologija i u turizmu, oblastima koje se ubrzano razvijaju.

To je istakao gradonačelnik Miloš Vučević u razgovoru sa ambasadorom Japana Đunićijem Marujamom, koga je, zajedno sa predstavnicima Japanske poslovne alijanse u Srbiji, primio u utorak u Gradskoj kući.

Gradonačelnik je zahvalio delegaciji na poseti i interesovanju za Novi Sad i grad predstavio kao izuzetno podsticajno poslovno okruženje.

- Prioritet novosadske administracije jeste dovođenje investitora i otvaranje novih radnih mesta, odnosno razvoj ekonomije koji doprinosi povećanju standarda života građana - naglasio je Vučević u razgovoru sa gostima.

Pročitajte još - Odnosi Srbije i Japana idu uzlaznom putanjom

Kao velike potencijale Novog Sada, Vučević je istakao IT sektor i turizam, koji se ubrzano razvijaju.

Sagovornici su ocenili da postoji značajan prostor za saradnju, posebno ako se imaju u vidu rastuće prisustvo japanske poslovne zajednice u Srbiji i dobri uslovi poslovanja koji se ovde nude.

Ambasador Marujama je rekao da je Novi Sad ekonomski izuzetno razvijena zajednica, koja je veoma povoljna za ulaganje.

On je čestitao Novom Sadu na prestižnoj tituli evropske prestonice kulture za 2021. godinu i naglasio da je grad to priznanje i te kako zaslužio.


UDRUŽENjE ČINE 33 FIRME

JAPANSKA poslovna alijansa osnovana je, uz podršku ambasada, na inicijativu japanskih kompanija koje posluju u Srbiji. To udruženje broji 33 članice, među kojima su firme iz Japana i Srbije, koje sa njima tesno sarađuju.