ZBOG renoviranja sale lokalnog parlamenta, u utorak je prvi put, otkako je Čačak dobio status grada, sednica lokalne Skupštine održana na selu - u prostorijama MZ Konjevići.

- Ako smo zaista predstavnici naroda, onda bi trebalo i da mu "idemo na noge", pa ne vidim bilo kakav problem što su danas to bili Konjevići, a sledeći put, možda, Trbušani, Zablaće ili bilo koje selo na teritoriji naše opštine. Možda nekoj gospodi to smeta, ali ćemo to ubuduće češće praktikovati - istakao je gradonačelnik Čačka Milun Todorović, ne precizirajući koliko će dana trajati zasedanje.

A, u utorak je prva tačka dnevnog reda bio predlog Statuta grada, posle čega će se odlučivati i o predlogu odluke o javnom zaduživanju lokalne samouprave. Na sednici će biti reči i o organizaciji taksi prevoza, te izmenama i dopunama uslova i načina sufinansiranja uređenja fasada zgrada u ekstra zoni.

PROČITAJTE JOŠ - Čačak: Novi poslovnik za nove svađe

Odbornici će odlučivati i o planu generalne regulacije za delove naseljenih mesta Mršinci i Slatina, kao i o lokaciji "Ljubić 2". Biće reči i o davanju saglasnosti na Statut Gradskog pozorišta u Čačku, predlogu odluke o osnivanju JP za vodosnabdevanje "Rzav" iz Arilja, te izveštajima o radu JP "Gradac", SC "Mladost" i Doma kulture.

VRTIĆ

GRADSKO veće je utvrdilo novu ekonomsku cenu za predškolske ustanove čiji je osnivač lokalna samouprava, pa će Čačak ubuduće boravak u vrtićima subvencionisati sa 76 odsto, dok će roditelji obezbeđivati ostatak koji je manji od četvrine stvarnog troška. Gradonačelnik Milun Todorović kaže da će to ovu kategoriju Čačana mesečno koštati 175 dinara više nego dosad.